19.10.09

Mil sols esplèndids

HOSSEINI, Khaled, Ara Llibres, 366 p.,19 € / Labutxaca, 9,95 €

A quants amics hauré deixat o recomanat aquest llibre? A cap d’ells no ha decebut. I és que Khaled Hosseini coneix bé els secrets de l’escriptura per arrossegar-nos sense remei i sense alé fins a l’últim punt del llibre. Els capítols acaben abruptament, ens creen desassossec, i això fa que siga impossible evitar una mirada addictiva sobre els següents.

Recentment n’ha aparegut l’edició de butxaca (Editorial Debolsillo) i també la de la novel·la anterior de Hosseini, El caçadador d’estels (ben narrada, amb una estructura similar, amb el mateix poder d’absorbiment, però més comercial i amb una fi poc assumible per al meu gust).

Mil sols esplèndids ens exposa la història brutal de dues dones lligades desgraciadament al mateix home, sense eixides, en l’Afganistan recent: l’època de domini soviètic, el període talibà i l’entrada posterior dels nord-americans. La seua vida sota els talibans serà infame, serà subvida. Recordem, com a exemple, l’escena on el marit obliga una d’elles a menjar terra com a càstig per desobeir-lo.

Aquest esperit de denúncia social que flueix pel llibre, el vigor dels personatges i els coneixements que ens ofereix d’aquest país estrany en fa molt recomanable la lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...